dissabte, 21 de juliol de 2012

Intervinguts

Monument de Ripollés a Fabra, a l'Aeroport de Castelló,
emblema i símbol internacional de balafiament valencià
-Hi ha qui amb la recança macerada aprofita l'ocasió per omplir-se la boca i entonar el "ens ho hem guanyat". Hi ha també, de l'altra banda, els qui patint pel mal de país, encara que ni el reconeguen, ploren pels racons, més que res per la vergonya aliena. Finalment, hi ha qui es deixa veure per la premsa integrista i, fent valer una hipocresia en grau psicopàtica, enganya vilment fent veure que no passa res, que és normal, que continuem sent els millors. 

El País Valencià, exemple i locomotora d'un model econòmic i especulatiu de conseqüències nefastes llargament denunciades, és des d'ahir la primera autonomia intervinguda per un Govern estatal al seu torn intervingut per Brussel·les. La llarga llista de cacics analfabets, de polítics corruptes, d'intermediaris criminals, a tots ells els ha arribat l'hora.

Ens han deixat sense bancs ni caixes, sense mitjans de comunicació, sense els nostre patrimoni paisatgístic, sense la nostra cultura pròpia, han perpetrar el major saqueig que es recorda, de recursos, de moral i de futur. La història els jutjarà. 

A nosaltres, culpables tots per no haver sabut plantar cara, ens toca bastir l'alternativa definitiva, el necessari canvi que esborre la vergonya internacional de la qual som exemple. Només quan s'ha tocat fons es pot començar de zero. Som-hi.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...