diumenge, 29 d’abril de 2012

Somni Lúcid

-S'anomena somni lúcid a la capacitat que té un individu d'adonar-se que està somniant. Quan això ocorre s'acostuma a poder controlar no només el nostre comportament a dins del somni sinó també el contingut mateix, és a dir, el que ens ocorre mentre somniem. No tot el món té la capacitat d'arribar a aquest estat, no obstant, hi ha qui ha dedicat la seua vida a l'estudi d'aquest fenomen i als suposats beneficis que se'n deriven del seu control. 

Pel que sembla, existeix la possibilitat d'ensinistrar-nos en la detecció i control dels nostres estats de descans per generar constantment somnis lúcids. L'avantatge d'aquesta pràctica se suposa que passa per un aprofitament sistemàtic d'un estat de consciènciael del somniadorsuperior en disposició al de l'individu despert, ja que durant el somni el nostre cervell utilitza molta més capacitat i cap de les restriccions dels estats de consciència.

A meitat camí entre la parapsicologia i xarlatanisme, l'institut estatunidenc The Lucidity ha creat un aparell amb forma d'ulleres que se suposa ens prepara per a tenir somnis lúcids. El seu funcionament és simple: uns sensors detecten el moviment ocular ràpid (MOR), la fase del descans on somniem, i a continuació generen un tel de llum i sons suficientment febles com per no despertar-nos però sí prou consistents com per fer un senyal a la nostra consciència somniadora, la qual amb l'entrenament precís prendria coneixement d'ella mateixa i passaria a controlar com, què o amb qui somniem.

1 comentari:

Sílvia ha dit...

jajaja
Es pot saber que fas/llegeixes els caps de setmana que et quedes sol a casa, que desrpés escrius aquests posts??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...