dissabte, 31 de març de 2012

Matar el Missatger

-Entre algunes de les moltes reaccions que ha suscitat la vaga general de dijous hi ha algunes de ben curioses. Per exemple, a les xarxes socials circula una convocatòria de manifestació en contra dels sindicats. Hi ha qui l'anomena, fregant ja el ridícul, la vaga anti-sindicats. L'anècdota serveix per il·lustrar un pensament bastant expressat aquests dies, el desprestigi dels sindicats. 

Cert és que el sindicalisme es troba plàcidament instal·lat en les sinergies d'un sistema corrupte i cada cop menys legitimat, que progressivament les seues bases son més febles, que el discurs de l'esquerra es desdibuixa front al poder imbatible del liberalisme extrem. Davant d'aquest panorama i la seua supremacia mediàtica poc es pot fer. Com a prova el fet que durant una vaga general la gent es dediqués a criticar els sindicats i no la injusta reforma laboral que l'ha fet necessària.

Matar el missatger sempre fou estratègia comuna entre els que no volen obrir els ulls a la realitat, una situació indigna on un govern legitimat per unes urnes sense alternatives, poroses a les pors d'una societat sense esperit crític, planteja com a solució als errors del sistema aprofundir en les causes de tots els seus mals. Poques són les eines que ens queden per lluitar, no les llancem a la brossa per molt rovellades que estiguen.

1 comentari:

Sílvia ha dit...

Està clar que son una de les poques eines que encara ens queden, però com molt bé dius està rovellada i ara mateix no serveixen de res... s'han de reciclar completament... i començant per els dos caps visibles... es que només els has d'escoltar parlar 5 minuts per traslladar-te als anys 80!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...