dimarts, 7 de febrer de 2012

Seleccionem-nos!

-El desànim és la moneda corrent dels nostres dies. Aplicat a la professió periodística la cosa es dramatitza encara més. Cert és que d'allò que en diuen mercat laboral no es pot esperar gran cosa, que segons sembla sobrem periodistes i queens agrade o noens tocarà cavalcar a la vaca magra de l'avenir. I tirarem endavant, perquè alguns ja tenim assumit que el periodisme no és un estatus, és una forma de mirar el món. 

Seth Godin, patum del màrqueting, publica al seu blog una reflexió una mica en la línia del coaching coent, suficientment infantil com per poder injectar una mica d'esperança. Ací va:

"Amanda Hicking guanya un milió de dòlars l'any publicant el seu treball al Kindle sense una editorial.

Rebecca Black ha arribat a més de 15 milions d'oients, t'agrade o no, sense un segell. (...) 

El nostre instint cultural ens porta a esperar que ens seleccionen, a buscar el permís de l'autoritat que arriba des d'una editorial, un presentador de televisió o fins i tot un blogger que diu, "et trie a tu". Quan negues aquest impuls i t'adones que ningú pensa seleccionar-te, et podràs posar a treballar. 

Si esperes que la gent de recursos humans a qui vas enviar el teu currículum t'esculla, hauràs d'esperar molt. Quan entens que hi ha problemes que esperen solució, una vegada t'adones que tens totes les eines i tot el permís que necessites, les oportunitats abunden. 

No esperes a ser seleccionat, selecciona't  tu mateix"

3 comentaris:

Carmela ha dit...

pues si la cosa está chunga espera mañana que publicarán la reforma laboral de Don Mariano, ahora si que hay que empezar a empaquetar las cosas...

Lluís ha dit...

Aprofitem que els medis de producció estan a les nostres mans, tenim tecnologia lliure, cultura lliure i els nostres caps per a crear coneixement i valor sense intermediaris ni lleis corruptes enmig. Ara és la nostra.

Manuel Pérez i Muñoz ha dit...

Carmela: con la reforma estamos vendidos, todos a Noruega!

Lluís: Tens raó ara és la nostra, tenim les eines, ara només ens hem de fer amb el capital.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...