dimecres, 15 de febrer de 2012

El NEO ressuscita com aparador "radical"

Darrerament, són prou habituals les notícies al voltant de cancel·lacions o retallades de festivals d'arts escèniques. Però aquest no és el cas que ens ocupa, afortunadament. Ahir es va presentar el Festival NEO (Noves Escenes Obertes), una mostra que pretén omplir el buit deixat pel cicle Radicals tan característic del Lliure de Rigola. La mostra se celebrarà concentrada entre el 10 i el 13 de maig a diversos espais de la ciutat. Comptarà amb una quinzena d'espectacles, encara que ahir només es van avançar tres d'ells.
El nou director del Lliure, Lluís Pasqual, ha sigut l'impulsor de la iniciativa: "El Lliure sempre ha actuat de teatre comodí" va reconèixer durant la presentació. "Ha fet de teatre nacional quan no hi havia, de teatre municipal, d'impulsor de la nova escena. Però en moments de crisi com aquests cal trucar a la porta dels veïns".  

Així, quan Pasqual es troba damunt de la taula la continuïtat dels Radicals, decideix transformar-ho en alguna cosa més gran, on conflueixen diferents espais i sensibilitats amb l'objectiu final de mancomunar la despesa d'un cicle molt necessari per a les arts escèniques catalanes. 

D'aquesta manera, amb la suma de les voluntats del Mercat de les Flors, l'Institut del Teatre i la Seca-Brossa, s'ha decidit ressuscitar el Festival Neo, l'única edició del qual es va realitzar el 2006 sota l'auspici de l'Institut del Teatre. El director d'aquella mostra, Jordi Fontdevila, ho serà també del NEO 2012, que comptarà amb la participació confirmada de Roger Bernat, Macarena Recuerda Shepherd i Natalia Jiménez acompanyada d'Iris Heitzinger

De moment no s'ha avançat res més, perquè tot i que som a febrer la programació del NEO no està tancada. Els problemes—com no—la manca de compromisos clars per part de les administracions de temps de crisi (caiguda del CoNCA inclosa), a més del lògic endarreriment de les gestions a causa de la constitució dels nous governs. 

Desitgem, no obstant, que tot arribe a bon port i que el NEO renasca convertit en el necessari aparador de les arts escèniques més innovadores i dels professionals, emergents o no, que amb el seu treball estan contribuint de forma crucial al desenvolupament dels llenguatges teatrals del futur.


1 comentari:

Sílvia ha dit...

Me portaras a vore algun dels espectacles???

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...