dimecres, 4 de gener de 2012

Deutes

La notícia del dia la publica en portada el diari El País i respon al següent titular: "El Gobierno central sale al rescate de la Comunidad Valenciana". L'afer no és per a broma. Comencen a ser dramàticament visibles els efectes de vint anys de política de malbaratament, de creixement sense desenvolupament. És la materialització flagrant d'un mode de viure i d'una manera d'entendre la realitat valenciana que haurem de pagar durant dècades.

Dóna la casualitat, a més, que els protagonistes d'aquesta societat espectacular que ens van voler fer creure acaben devorats pels propis ressorts que van covar. Així, aquest dies veiem com el torrent mediàtic arrossega prohoms i pròcers, símbols encara bategants d'aquelles dècades de mamella plena. Parle, òbviament, del judici al pochonorable Francisco Camps, seguit d'altres presidents com el balear Jaume Matas, o el exvolgut cunyadíssim del Rei, Iñaki Urdangarín, tots ells acusats pels fiscals d'haver estat tot un símbol del seu temps, de no haver deixat pèl eixut.

Camps a la banqueta dels acusats per suborn impropi
Hui mateix, el Govern valencià en la seua línia de transparència definia tot l'assumpte com "un problema puntual de liquiditat". Alguns des de les xarxes socials han fet contes, i aquest primer impagament de la Generalitat al seu prestador, el Deutsche Bank, es podria haver resolt amb aquest senzill compte:

Emarsa 40 + Gürtel 20 + Urdangarín 3 + Brugal 30 + Naranjax 15 + Calatrava 15 = deute Deutsche Bank (123 milions).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...