divendres, 2 de desembre de 2011

Mirofret

-Fa ja uns anys, mentre transitàvem alguna de les runoses carreteres irlandeses, ens va avançar de forma violenta un enorme camió frigorífic. Els companys exclamaren llavors, puto camió, i jo vaig dir amb la dosi de xovinisme característic: ei, insulteu al conductor però no us fiqueu amb el camió, que està fet a Alcoi

Aquesta setmana tancava definitivament un símbol de la indústria alcoiana, l'empresa Mirofret, que durant 134 anys havia fabricat tot tipus de carrosses frigorífiques per al transport de mercaderies. El fracàs del concurs de creditors és un exemple més en la insuportable crisi. Desapareix, doncs, un dels pocs exemples d'indústria no tèxtil que encara dotava la ciutat d'una certa brillantor, d'aquella aura que en el passat va forjar el caràcter alcoià en l'orgull de pròspera ciutat industrial, de cas a banda, de som alguna cosa. Tot miratge.

Imatge que encara penja del web fantasma de Mirofret.
Recorde una nit de 1996, un espectacular incendi va destruir la factoria de Mirofret a la carretera d'Alacant. Mai havia vist res semblant. Poc temps després la van reconstruir, i fins i tot van obrir una segona nau no molt lluny de la primera. Totes les institucions van bolcar-s'hi. Eren altres anys. Fa només 15 anys, ningú podia arribar a imaginar-se que hi hauria coses més destructores que el foc.

2 comentaris:

Judith ha dit...

Desgraciadament ja queda molt poc a la nostra ciutat d'aquell Alcoi industrial del que estem encara tant orgullosos els alcoians.
Ara ha sigut Mirofret, però ja fa anys que Alcoi va perdent les seus fàbriques més emblemàtiques. Et recomane el llibre de Ricardo Canalejas Romá "Horas Extraordinarias". És per a trencar a plorar.
Salutacions.

Manuel Pérez i Muñoz ha dit...

Sí, la situació a Alcoi és dramàtica, terrible. Agafe la teua referència i quan baixe per Nadal a Alcoi em passaré per Exlibris a vore si el trobe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...