dijous, 25 d’agost de 2011

Epístola Vèdica VIII


Tot i que es presente com un model de tolerància religiosa, l'Índia és tot un polvorí ètnic. Als problemes de terrorisme i a l'etern conflicte amb Pakistan, s'han d'afegir omnipresents tensions entre les comunitats hindú i musulmana, així com la repressió patida pels sikhs com a conseqüència de les aspiracions nacionalistes de la comunitat. 

El 2002, 52 activistes hindús van morir cremats a l'estat de Guajarat. Les inculpacions del succés a la comunitat musulmana va ocasionar uns disturbis que portaren com a conseqüència 2.000 morts  a més de les 12.000 persones que es quedaren sense llar, la major part d'ells musulmans.

Internacionalment, es recorda l'any 2008 com a nefast. No només pels 173 morts dels tristament famosos atemptats de novembre a Mumbai, sinó també per les 70 persones que morien a Jaipur al maig, els 55 morts  d'Ahmedabad al juny o els 30 que van perdre la vida a Delhi al setembre. 

Tot i les mesures de seguretat, el País es mostra igual d'incapaç a l'hora de controlar el terrorisme com de posar solució a l'enfrontament històric entre els seus habitants.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...