dilluns, 6 de juny de 2011

Amsterdam

-Trenquen els bramuls de fortor alcohòlica la mansa quietud dels canals d'Amsterdam a l'alçada del barri de les llums roges, un aparador de carn on s'evidencien els estira i arronsa de la hipocresia benpensant.

Uns minuts abans, solament uns minuts abans, el taronja agonitzant d'un capvespre dilata fins a límits quasi sobrenaturals l'irregular contorn de les façanes. Aquest deu ser el color que presenta el sol durant la nit, un sol caramel·litzat i ja dorment que ací se'ns mostra per la tafaneria pornogràfica d'un país sense muntanyes, de terres més fondes que la mar.


Unes hores abans, quatre o cinc hores abans, dos turistes han recorregut la distància que va de la caseta que ven els típics entrepans d'arengs a la tenda dels bolets al·lucinògens que hi ha al mig del Bloemenmarkt (Mercat de les flors), al canal Singel. Han preguntat al dependent i aquest els ha explicat el procediment: panxa buida, ganes de passar-s'ho bé i un suc de taronja o dolços per a quan passe el viatge. Els parcs de la ciutat estan plens de turistes amb les pupil·les dilatades pixant-se de riure, i un suc de taronja per encetar molt prop d'ells.

Uns dies dies abans, només uns dies abans, a l'antic molí de Browerij, reconvertit ara en dispensador de cervesa casolana, dues xicones grosses i madures han fet amistat amb un parell d'homes entrats en anys, arrogància i alcohol. La cosa s'ha escalfat i han marxat tots a continuar la festa en la petita motora. Els canals són plens de barques en este petit estiu del mes de juny. Una d'elles, la rossa, marxarà a follar-se al capità de la nau. L'altra, la més alta, decideix tornar a casa quan els genolls ja no poden aguantar tanta desesperança.

Aqueix matí, precisament, un carterista havia vist recompensada a seua paciència amb un mòbil d'última generació. La feina va resultar tan precisa que fins i tot ell es va quedar sorprès. Afortunadament, aquest és un país amb molt poca delinqüència.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...