dimarts, 8 de febrer de 2011

Sobrevisc a Barcelona

-Via Laietana, cantonada amb Sant Pere Més Baix. Entrem a un Cappuccino Crema & Café, una d'aquestes franquícies asèptiques i clòniques que explota de valent els seus treballadors a jutjar pel caràcter que es gasten els robotitzats cambrers. Comentem els afers del dia mentre assaborisc una canya de barril sense el punt de gas òptim. Arriba el compte: 1 Cerveza = 3, 20 Euros.


Aquell mateix dia havíem dinat a la nova casa d'uns amics. Ells, barcelonins de tota la vida, han optat per emigrar a Vilanova i la Geltrú, una ciutat on pel mateix preu que costaria un estudi de trenta metres a Barna han aconseguit un dúplex amb terrassa i jacuzzi. Estàvem farts de que ens prenguessin el pèl, ens expliquen. No compensa viure a la gran ciutat si no la pots gaudir. I és que ja ens adverteix la dita: Barcelona és bona si la bossa sona.

Fa no massa, una de les ridícules campanyes de millora de la imatge llançades per l'Ajuntament portava el lema de Visc-a-Barcelona, unint de forma poc graciosa els conceptes. De seguida, popularment es va afegir Sobre arribant a un molt més encertat Sobrevisc a Barcelona. Segons FACUA la mitjana per una canya a Sevilla és d'1,19 euros. Mentrestant, ací, centenars de pakistanesos es passen la nit en vela per guanyar un sobresou a costa de vendre pots de cervesa a un euro.

I la pregunta és, doncs, si a preu de cost l'empresari no paga més de 20 cèntims per una canya, on va a parar el 150% de plusvàlua que s'hi genera? Als sous no, això està bastant clar.

3 comentaris:

holler3 ha dit...

Vámonos todos de aquí, coño!!

Manuel Pérez i Muñoz ha dit...

¿Y a dónde? ¿A Ritópolis? ¿A Gallardópolis?

holler3 ha dit...

A los países nórdicos, que debe ser el único lugar del mundo donde además de frio, hay cosas que funcionan bien.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...