dilluns, 29 de novembre de 2010

La Carn del Gos

-Crec en la democràcia. No en aquesta que tenim però accepte que és històricament la que més se li assembla. Crec, per tant, en la higiene política, en l'alternança. Com que no estic possessió de la veritat última accepte de bon grau la vergonya aliena i la mala llet que em provoquen determinades nits electorals. Ahir va ser un exemple. Vergonya, primer de tot, pels perdedors, pel que significa perdre el suport d'un electorat, però també vergonya en veure els guanyadors. Vergonya i ràbia, car puja i repuja a Catalunya la dreta, una bona part d'eixa dreta que per més que intente diferenciar-se no ho aconseguix. El mateix gos, diferents collars.

Artur Mas celebra la victòria electoral. Darrere el Molt Honorable ex-president Pujol i el democristià Duran. Al fons una bandera.

Ahir al balcó, no d'un lloc qualsevol, no, al balcó del cinc estreles gran luxe Magestic, a l'ultra exquisit Passeig de Gràcia, el futur President de la Generalitat de Catalunya, envoltat de banderes—eixos artefactes simplificadors i dictatorials—, celebrava la victòria electoral cantant un himne. Companys, militants i seguidors l'acompanyaven a l'uníson, i pels altaveus s'escoltava l'Himne, i la gent se'n duia la ma al pit i cantava circumspecta, emocionada. Després de tot, algunes coses continuen igual que fa deu anys, vint, trenta...

5 comentaris:

Molon labe ha dit...

Vaja, davant un estanc... no sé si serà cosa del destí...

Silvia ha dit...

igual igual... no estem...

#M# ha dit...

Igual igual no estem, afortunadament, però no gràcies a CiU ni a les altres dretes. Són ells els que amb les seues baderetes, himnes i demés instruments subnormalitzadors ens voles fer creure que res ha canviat i que el món és com ells diuen.

Josep ha dit...

Casualment vaig passar per davant de la seu de CiU el dilluns... Me vaig quedar amb les ganes de cridar "jo també vull un càrrec".

Busca qui t'ha pegat ha dit...

vaig estar una estoneta a la porta del majestic per vore l'ambient i hi havia més abrics de pell que a la pel·li de 'el rey león'.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...