dimecres, 20 d’octubre de 2010

Nit a València Capital

-A València capital el termòmetre ha oscil·lat aquesta nit entre els 10 i els 11 graus. Com sempre el racó més calent de la ciutat l'hem pogut trobar a la cruïlla dels carrers Viana i Torn de l'Hospital: els tripijocs dels subsaharians, alguna puta malvestida calada d'humitat freda, ionquis en les seues hores actives i, clar, els clients. Pocs minuts passaven de la mitjanit quan una patrulla de la Nacional intenta acabar amb la festa. Ningú se sent intimidat però, quan marxe la pasma la gent tornarà tranquil·la als seus quefers. Quasi al mateix temps, des de qualsevol racó del veí carrer de Guillem Sorolla es pot escoltar la forta discussió que mantenen un home i una dona al primer pis del número 36.

Fins a certes hores també seran bastant actives les places del Tossal, Mare de déu i Reina. Hi ha també negres, algun pakistanès venent cervesa, argentins o xilens esparracats fumant un costo espès i després també la resta de captaires de sempre, en especial aquell del gosset magre que dorm quasi sempre als portals del passatge Giner. A pocs metres, a la parada corresponent, roman activa durant tota la nit la calor de la tertúlia dels taxistes de guàrdia. Les llumenetes verdes dels seus vehicles contrasten amb la tebior dels fanals groguencs i somorts característics de la ciutat.

La vida nocturna s'estén de forma radial per la resta de barris. Els gitanos del Cabanyal continuaran venent la seua merca de merda, mentrestant a les Casetes roses de la Malva-rosa hi haurà el moviment de la droga dura. Entre el port i les carreteres que porten a Nazaret s'emplaça el gruix de l'altre tràfic, el dels cosos, tret d'aquells tan eròticament hibridats el lloc dels quals cal buscar-lo als voltants de l'antiga Fe; no ens oblidem pas del barri de la Coma ni d'aquells pisos i bars d'estudiants i alternataires concentrats a Benimaclet o plaça Honduras, allà on corre el haixix com la cervesa.

Tot s'ha calmat, però, vers les quatre i mitja, parlem d'un dimarts i d'una provinciana capital de província. Silenci tens només trencat pel trànsit que mai s'atura del tot. Cotxes però també alguns camions de la brossa, taxis, motos i puntualment un dels quasi inexistents autobusos nocturns. I ja, vers cinc hores, tot comença a recol·locar-se estratègicament per al despertar. Pels desllunats pampalluguegen alternativament els despertadors dels veïns. Encara no són les set i ja s'hi cola per l'Estació del Nord una riuada de gent malhumorada, mig dormida.

Agafe el tren de les set i set que arriba a Alcoi a les nou del matí, aquell que no vaig agafar aquella vegada. El remordiment encara continua en carn viva, després dels anys, per sempre.

5 comentaris:

Lady Daga ha dit...

Un altre col·lectiu nocturn: els qui encartellen :)

#M# ha dit...

Tota la raó, i uns altres que són els meus preferits i que són molt del trenc d'alba: els repartidors de diaris.

holler3 ha dit...

1. Chapó!

2. Un abrazo.

Lady Daga ha dit...

per cert, has llegit açò?
http://www.levante-emv.com/gente/2010/10/22/carmen-mairena-candidata-parlament/749926.html

#M# ha dit...

Si ja ho havia llegit. De moment crec que és la opció més sensata de vot per a les pròximes eleccions.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...