dimarts, 28 de setembre de 2010

Vaga General

-Dies convulsos. La crisi s'ho menja tot mentre els de sempre intenten fer-nos empassar que el pitjor ha passat ja. Mentrestant, la corrupció arriba fins a límits mai vistos al País Valencià. Ahir el Portaveu del PSPV a les Corts, Ángel Luna, es va atrevir a llançar una pedra al President Camps en senyal d'honestedat. El circ rebenta per sobrepoblació de pallassos. La pudor de floridura arriba fins ací. El descrèdit de les institucions ja fa temps que sobrepassa els límits.

Altres desacreditats sense remei, els sindicats, preparen a hores d'ara la Vaga General de demà. Durant els dies previs a l'esdeveniment penjava de la seu d'UGT de les Rambles un cartell on es podia llegir "Som una nació". Una afirmació que com tothom sap és de crucial importància per als ideals internacionalistes del treballadors. Amb aquests senyors sindicalistes malversant energia ningú ha d'estranyar-se si la vaga de demà resulta un fracàs.

Per sort encara queden algunes iniciatives amb marge per a sorprendre. És el cas del Moviment del 25S que divendres va instal·lar-se a l'enorme edifici desocupat de Banesto a Plaça Catalunya. A més del ben orquestrat show okupa han posat en marxa un servei de piquets a la carta a disposició de qualsevol treballador que estigui coaccionat. Si algú no s'atreveix a secundar la vaga només cal enviar un mail a movimentdel25@gmail.com i tindrà el seu propi grup de sindicalistes a domicili. Aspiren a cobrir el màxim de peticions possibles.

Per la meua part, vaig començar molt desencantat amb el fet de secundar questa vaga. Què aporta? vaig pensar. La meua opinió ha anat canviant conforme he vist la poca implicació general que sembla que hi haurà. He reaccionat quan m'he imaginat a la societat civil aliena a la seva pròpia sodomització. Així que jo protestaré, encara que l'atur d'un aturat siga menys que res.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...