diumenge, 5 de setembre de 2010

Ressaca Estellesiana

-Dit i fet. La Festa Estellés ha estat tot un èxit tant en la blogosfera com en molts pobles i ciutats on de forma analògica s'ha celebrat la pitança de rigor. Entre les satisfaccions més completes està el fet d'haver-nos apropat de forma col·lectiva i simultània a l'obra del poeta, la màgia implícita de saber-nos rellegint novament l'Hotel París o els Versos per a Jackeley al mateix temps, tots junts.

Tanta energia, a més, ha fet surar la nostra curiositat al voltant de la figura del poeta. Tafanejant, tafanejat, he trobat açò:Malgrat els estèrils intents del moix de l'Espinàs per avorrir el respectable amb una fórmula d'entrevista tan vetusta com ell és, el nostre poeta escapa al parany, sua dels requeriments o de les crides a l'odre i fa el que ha de fer: parlar del que li dona la gana. Mai havia vist al Mestre enregistrat en vídeo. El fill del forner en carn i ossos quan jo me'l menjava sempre en paper. No m'ha decebut.


2 comentaris:

F. Mas i Castanyer ha dit...

Si, aquests dies hem descobert un munt de coses noves del gran poeta i el gran home Estellés i hem poguts contrastar parers de tota mena. Magnifica troballa i molt bé els teus comentaris.
Gràcies per la part que et toca.
Salut i endavant.

Clidice ha dit...

Realment sembla com si l'Estellés fos només un actor necessari perquè l'Espinàs parlés d'un Estellés que s'inventa. Tanmateix queda millor parat el poeta que no pas l'entrevistador.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...