dijous, 8 de juliol de 2010

La Mani i la Final

-"O estas amb nosaltres o en contra nostra". Aquesta és una frase molt repetida als darrers dies. Jo he patit la desgràcia d'escoltar-la més d'una vegada. Personalment considere malalta la persona que no accepta matisos. La vida passa per ser una escala de grisos que aquests dies s'esmuny entre dos colors tan integristes com són el groc i el roig.

Dissabte es prepara una gran i justificada manifestació com a protesta per una retallada amoral i desproporcionada de l'Estatut de Catalunya. El Tribunal Constitucional, en període de descompte funcional, ha convertit una llei aprovada en referèndum pel poble català en paper mullat. Són actes com aquests, instigats sempre pel PP, els que continuen posant pals a la roda de la convivència entre els pobles d'Espanya.

Una Espanya que, per altra banda, ha aconseguit situar a la selecció de futbol en la seua primera final d'un mundial gràcies, per cert, al gol d'un català. Ho sé, resulta grotesc comparar protesta i partit a nivell pràctic, però no ho és tant si posicionem al futbol com el que realment és, el vedell d'or al qual s'adora com a metàfora primigènia i salvatge d'un poble, que en aquest cas vindria a representar eixa unidad de destino en lo universal que és la Pàtria Espanyola.

No aniré a la manifestació de dissabte. Ningú en aquests meus quasi tres anys de convivència a Catalunya ha aconseguit entusiasmar-me al voltant de cap de les causes nacionals catalanes. La meua Catalunya dorm pel Raval, treballa d'una manera sorda, visita aquells bars que Espriu, Pujol, Maragall o Tarradellas mai haurien gosat trepitjar pressa del fàstic petitburgès. Dit això, anime a la gent a protestar per l'ultratge vexatori al qual s'ha vist sotmès el Principat. Fins i tot convide a assistir a aquells catalans que diumenge s'alegraran si Espanya guanya el Mundial.

Ni amb uns ni amb els altres
. No deixem que en aquests dies d'extremisme militat ningú ens dicte com ha de ser la nostra Catalunya, Espanya, etcètera, etcètera, etcètera.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...