dimarts, 6 de juliol de 2010

El Dolcet P'al Café, P'al Café!

-No és casualitat que el graner predilecte del programa Calejeros estiga situat entre Oriola i l'Ebre. I és que alguns dels millors moments d'aquest espai televisiu han tingut com a protagonistes a ja insignes valencians com les Veïnes (brillant passatge de friki-realitat de la televisió recent) o la inimitable Rubita de l'entranyable capítol dedicat al Cabanyal.

Gràcies a Youtube, aquest fenomen no és exclusiu de la capital. Als pobles també es conrea el noble art d'être excessiu com ho testimonia aquest vídeo que des de que el vaig veure per primera vegada em té el cor robat.
La senyora Elvira de Montesa—a la qual aprofite aquest espai per declarar-li el meu amor incondicional—no pot deixar de compartir la passió que li desperten la rebosteria, el whisky i segurament les festes del seu poble. I ho fa d'una manera desinhibida i oberta, sense por al què diran, amb eixe tarannà extravertit que ens identifica com a País quan estem de festa. Personalment, certifique les capacitats lúdiques de Montesa, vila que vaig visitar un cop amb motiu d'una inoblidable paella. Recorde encara el costum local de cuinar l'arròs amb pilotes de putxero i mentrestant matar l'espera amb cassalla.

En altre ordre de coses i seguint amb gent singular, hui escau molt l'exemple de José Joaquín Ripoll, president de la Diputació d'Alacant, resistent anticampista i adalil del PP en contra de la corrupció al País Valencià. Aquest senyor, molt amic del meu alcalde Sedano, passarà la resta del dia—quan no siga més—detingut, no tant pel que haja fet sinó per falta d'amics, cosa que no li passa ni al superior Camps, ni als companys de les diputacions de Castelló i de València, el transparent Fabra i el blasfemador Rus, respectivament. Malgrat tot, no m'atreviria a titllar aquesta colla com a gent "singular", més aviat apuntaria al seu electorat, cada dia més mobilitzat i amb més ganes d'anar a votar-los a mesura que s'espargeix la pudor de corrupció.

Valencians, ho hem d'assumir, som un cens de frikis.


1 comentari:

Vent d Cabylia ha dit...

Ja ho dic des de fa temps: el País Valencià serà friki o no serà... Mô ham de minjar tot i endespués dos whiskis,

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...