dilluns, 8 de març de 2010

Neva a Barcelona

-Era com una crida a la llibertat, la millor sorpresa que et podia deparar un dia qualsevol d'hivern. "Està nevat!" deia ta mare per despertar-te i llavors d'un bot t'avocaves a la finestra: Paisatge blanc, confirmat. Desdejunaves com tots els dies però molt atent a la ràdio. Finalment el locutor pronunciava aquella frase que estaves esperant: "totes les escoles romandran avui tancades". Automàticament un crit d'alegria s'escoltava pel tot el carrer, eixordava el desllunat, traspassava les rutinàries parets dels blocs de pisos. Deu minuts més tard tots els xiquests eixíem al carrer amb les nostres botes d'aigua i els guants de neu. Batalla de boles, competició de ninots, amb qualsevol para-xocs et feies un trineu i tot el dia era de jocs, tot el dia era llibertat. El dia més feliç de l'any, els dies més feliços de la infància.

Barcelona està encara blanca. Hui ha caigut la nevada més grossa en 20 anys. Al bell mig del caos molts hem tornat a ser xiquets, xiquets divertint-se feliços en la neu.

4 comentaris:

holler3 ha dit...

qué envidia!
:(

Carmela ha dit...

A part de les imatges bucóliques, s'ha de pensar també en el caos de que es generar a tota la ciutat!

#M# ha dit...

El caos és el millor de tot, Carmela! Veure la ciutat entorpida per la força de la natura es fascinant.

És una constatació de com de quadriculats i aburgesats ens hem tornat, i com a qualsevol molèstia per "bucòlica" que siga ens pertorba fins a eixos extrems.

La neu és el mirall que ens enfronta a la nostra part més fastigosament urbanita. Uns petit respir en la rutina que ens torna xiquets per unes hores.

Silvia ha dit...

Ai xatarrino, que bé m'ho vaig passar!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...