diumenge, 28 de març de 2010

Marula

-"Au milieu de l'imprégnation alcoolique, juste avant l'abrutissement, on traverse parfois des instants de lucidité aiguë". Houellebecq tindria raó si no hi existira l'alba, o el punt a partir del qual la rutina torna a tancar-se sobre si mateixa deixant-nos novament presoners. Si la ressaca fos compatible amb la reflexió descobriríem que en realitat la fuita formava part del joc, que certament mai no havíem arribat a escapar de la gàbia.


Podia semblar un suïcidi apostar pel funky a un lloc tan poc glamurós com el carrer Escudellers. Un repte a l'alçada d'un inconscient empresari madrileny que no coneix el nom real de la monitoritzada Geoge Orwell, la Plaça del Tiipi, viver clàssic dels garrapateros, enemics naturals del fashionerio. La versió barcelonina del Marula està feta a força de diners, s'hi ensuma el risc de la proposta. Però açò no és el Upper East Side i ací els negres són zombis alcoholitzats de marginació, no saben ballar, només es mouen quan l'abstinència els hi provoca espasmes. No hi faltarà mai un bavós a la porta, massa borratxo per entrar, o un camell al cantó, oferint la pitjor coca que us pugueu imaginar. Però què es pensava vosté? No estem parlant de l'Eixample, i molt menys de la part alta.

La cosa canvia un cop traspasses les cortines de vellut granat que donen accés a la sala. En pocs mesos alguns favors pagats o cobrats han fet transitar el nom del local entre les guies de la Barcelona cool. Conseqüència: les abelles a la flor i la mosca a la merda. No falten a la vetlla la parella de deesses amb poca roba que animen la barra i activen als predadors, tampoc les mariques anorèxiques de pentinat estrafolari que ballen com si es trencaren. No més de tres hip-hopers (gorra, pantaló ample) s'han fets els amos de la pista interpretant la música al seu aire. Hi ha també més d'un consumidor compulsiu d'anabolitzants que no entén ni un pèl de música negra però que han vingut a lluir figura. I clar, estem al centre, no podien faltar les guiris politoxicòmanes amb ganes de pardal al forn. Passat el quart combinat els canons de llum actuen en combinació amb el revestiment de vidre dels murs, la bola de miralls posa les bambolles, i llavors tot comença a transfigurar-se en un enorme aquari (qui havia dit gàbia?) on la cadència del ritme simula la nostra hipnosi, el nostre alliberament, ens convertim llavors en petites, insignificants piranyes que es mouen en manada a la recerca de carn, fresca o en carronya, és igual.

Segons la wikipedia, la paraula funky deriva etimològicament d'un vocable popular referit a la sentor que desprenen els òrgans sexuals. Dice Houellebecq: "Tu as plusieurs centaines de millions d'Occidentaux qui ont tout ce qu'ils veulent, sauf qu'ils n'arrivent plus à trouver de satisfaction sexuelle: ils cherchen, ils cherchen sans arrêt, mail ils ne trouvent rien, et ils sont malhereux jusqu'à l'os". Potser va per ahí la cosa.


5 comentaris:

SUPER FELÍ ha dit...

òstia dels 2 llibres que a l altre post et vaig dir que havia llegit de l interfecto , el que mes recordo era que estava completament obsesionat pel sexe...

pero wueno son diferents , aixo es innegable...

jo anava al satanassa fa molts anys quant estava a bcn ? encara hi es ?

#M# ha dit...

Bé, no hi ha llibre de Houellebecq on el sexe no tinga una important càrrega.

El Satanassa crec que va tancar, no sé quan, i no vaig anar mai. Però ara encara hi queden un bon grapat de caus de mala mort on recollir-nos en les fredes nits de Barcelona.

SUPER FELÍ ha dit...

M , he vist Las amargas lagrimas de petra von kant ....

es fascinant, aixo es cinema personal...


L ha vaig coneixer arrel d un post teu ?

#M# ha dit...

No no l'he vista, així que per tant dubte molt que l'haja recomanat per ací. En tot cas m'apunte la teva recomanació i la tindré pressent per si algun dia tinc l'oportunitat de vore-la.

SUPER FELÍ ha dit...

http://www.rafamorata.com/fassbinder.html


aqui esta una pagina del crack , va morir jove, alcoholic i drogadicte


A las amargas lagrimas surt una tal Sidonie....d aqui el nom hahahaha

a veure si aixis et tento...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...