dissabte, 6 de febrer de 2010

Epistolaño, Part IV: El Mal

"Qui amb monstres lluita cuide de convertir-se al seu torn en monstre. Quan mires llarg temps a un abisme, l'abisme també mira a dins teu".
Friedrich Nietzsche

-Dilecte Nietzsche:

Un important professor de psicopatologia de la Universitat de de Barcelona, Adolfo Jarne, afirmava aquesta setmana en el context d'unes conferències que la maldat té una dimensió de malaltia, tot mantenint que existeix, entre molts altres factors, una base patològica. Es va apuntar també que professions com la de polític fomenten actituds tendencialment "malvades" en tant que malvada és la perversitat.

Entre la foscor, entre l'apilonament de cosos que hi ha al Sidecar una nit de clàssic, un vedat de caça, un conjunt de mirades sibil·lines, olioses, desafiats, el mercat de la carn, panacea de l'autoestima, tota la ràbia continguda, el desig d'un cos, la competitivitat i les ganes de trencar amb la grisa rutina setmanal; mentrestant l'alcohol ho entela tot, i el pes de la vida (de la mort) s'alleugereix fins la felicitat buida i frívola, fins al paroxisme nihilista, una ataràxia basada en el plaer pel plaer, quinta essència de la nostra manera de ser, del nostre modus vivendi, tal com som, allò que som.

Dir que són temps de maldat és una forma d'excusar-nos a nosaltres mateixos.


1 comentari:

Carmela ha dit...

Quina gràcia! Aquest Adolfo Jarne va ser el meu professor de psicopatologia a la facultat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...