dimecres, 13 de gener de 2010

Periodistes Condemnats

-Ja fa temps que les coses no van bé al món del periodisme, és un debat prou repetitiu ja. Però és que el panorama no deixa d'empitjorar i ja sobrepassem el malson esperpèntic. El passat 23 de desembre, un jutge feixistoide i macarrònic, d'eixos que abunden tant al País Valencià, per més dades anomenat Ricardo Rodríguez Fernández i aquest cop de Madrid, on les coses estan igual de capgirades, va enviar a la presó a dos periodistes de la Cadena SER, al seu director, Daniel Anido, i al cap d'informatius, Rodolfo Irago. A més, va imposar-los inhabilitació i multa, ahí queda això. El fet greu és que se'ls condemnava per fer la seua faena, és a dir, per treure a la llum informació veraç, contrastada i d'interès públic.

Entre els més que febles arguments del nou inquisidor, imagine que amic d'Espe i futur candidat a cosejero de Justícia a la Comunidad, era el suggeriment que els mitjans digitals, referint-se a les pàgines web, no estan subjectes a la protecció constitucional del dret d'expressió. Sense comentaris. La bona notícia hui és que com ja s'havia anunciat es presentarà el recurs a tanta bajanada. Una apel·lació que ens hauria d'unir en la defensa d'unes llibertats que són bàsiques i fonamentals per a la nostra convivència democràtica.

L'anunci del recurs formava part hui de l'agenda informativa i entre les reaccions s'han donat algunes de ben curioses: des de la pròpia Espe que ha afirmat que no veu malament l'empresonament de dos periodistes (cosa ben normal dintre de la cosmogonia franquista d'aquesta noble bleda) fins a la perla que ha amollat un altre trompellot, Francisco Caamaño, ministre de Justícia de Zapatero: "la información como cualquier otra actividad y el ejercicio de cualquier derecho en esta vida tiene sus límites". Amb aquestes paraules denota dues coses. Primera: no ha llegit la Constitució, la qual cosa en una persona que ostenta eixe càrrec és molt greu. Segon: que en qualsevol democràcia (si és que ací en tenim d'això) no es pot restringir mai el dret a la informació. Quin desastre.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...