diumenge, 17 de gener de 2010

Gueule de Bois

-Sospitar, intuir, una mil·lésima de segon després d'obrir un ull tornar-lo a aclucar per vergonya i malestar. Hòstia quina ressaca. Hi ha dies punyeters en els quals el teu cos es rebel·la, on algú constata burleta aquella cantarella del "es feu grans", i sense saber a què respon, una quantitat X d'alcohol genera uns efectes desmesurats.

Hi ha factors de risc com els sopars lleugers—totalment contraproduents a la pràctica d'embufar-se—o el fet de les barreges impossibles i desaconsellables. Cap d'aquestes circumstàncies va intervindre anit i malgrat tot les coses es van eixir de polleguera.

Cap llengua com la francesa defineix més bé l'estat al qual ens aboca uns d'aquestes desafortunades conjuncions d'elements: la gueule de bois, "tenir la boca de fusta", i no per dura precisament.


4 comentaris:

SUPER FELÍ ha dit...

¿no es deu ,doncs, a l´alcohol o a substàncies el teu esmentat estat en questió ?

#M# ha dit...

Sí, es deu en exclusiva a l'alcohol, una d'aquestes borratxeres dolentes en les que el teu cos es posa com una moto amb nomes tres cubates quan a voltes te'n fas sis i et quedes fresc com una lletuga.

Misteris de l'organisme, que hi farem...

Carmela ha dit...

perdona però la gueule du bois, es tradueix com tenir la gola de fusta i es refereix aquesta sensació de tenir la boca seca i pastosa quan tens resaca,
si no beguessis això no et passaria, així que, l'únic remei es invocar-se al Sr Ibuprofeno, adorar a Mdme l'aïgua, fer algunes visites a Mr.Roca i per últim anar-se'n de passeig amb Morfeo.

#M# ha dit...

si al final tindràs raó Carmela.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...