dissabte, 23 de gener de 2010

Fer-se el Salvatge

Donde viven los monstruos

TÍTOL
ORIGINAL:

Where The Wild Things Are

ANY: 2009

DURACIÓ: 1h 41 min.

PAÍS: EUA

DIRECTOR

Spike Jonze

GUIÓ

Maurice Sendak, Skipe Jonze.

WEB OFICIAL

http://wwws.warnerbros.es/wherethewildthingsare/

-És més fàcil el visionat de Where The Wilds Things Are si prèviament ja estàvem familiaritzats amb alguns dels treballs del particular Spike Jonze, no ja a la seua carrera de cineasta sinó a la prèvia de videocreador i artista de la imatge, on ja va donar un bon grapat de pistes sobre per a on anava a discórrer el seu particular món surrealista i pertorbador.

Doncs bé, aquesta ampliació cinematogràfica del llibre il·lustrat de Maurice Sendak aconsegueix, un cop més, crear un univers autorreferencial tant a nivell de la imatge com al de l'argument, la qual cosa ens ajuda a penetrar en aquest conte infantil ple de criatures monstruoses sense que ens grinyole l'enteniment. Un cop a dins descobrim el viatge del jove Max, un nen sense més problemes que els de la seua edat, que fuig de sa casa i emprèn un una travessia que el conduirà a convertir-se en el rei d'una comunitat de monstres tan bufons com a ben aconseguits. I és que la tècnica mixta de gegants de peluix autèntics amb els efectes digitals aconsegueix una versemblança i naturalitat que li hauria de provocar enveja als avatars de James Cameron.

La cinta de Jonze, però, no es queda en un simple conte ben fotografiat. És en el comportament dels seus protagonistes i la paradoxa que tant be defineix el títol original (un cop més la versió castellana malbarata el significat) on trobem la substància de la pel·lícula. Hi ha una voluntat aconseguida de passejar-se per la lògica primigènia del comportament humà, exemplificant-lo amb els encara tendres instints d'un nen i després d'una comunitat de mostres que es comporten com si ho foren. Una oportuna desmitificació de la suposada bondat infantil que ens fa sortir del cinema amb fam de civilització.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...