dimarts, 6 d’octubre de 2009

La Tisora de Beneyto

-Supose que tothom a hores d’ara deu d’estar al corrent de la noticia. Sí, un cop més, al País Valencià s’ha perpetrat un acte de censura, un nou intent de falsejar la realitat històrica dels valencians. La paranoia blavera dels corruptes peperos arriba ja a extrems malaltissos, i els seus mètodes, per més que predictibles, no deixen de sorprendre per totalitaris i feixistes.

Segons han manifestat alguns dels membres del Cor de la Generalitat Valenciana, el seu director, Miguel Ángel Gómez Martínez, va rebre ordres dels de dalt que obligaven a substituir algunes expressions del text de l’òpera Roger de Flor, obra del compositor Ruperto Chapí escrita el 1878, que pretenia reestrenar-se amb motiu de la vespra de la Diada del País Valencià del pròxim 9 d’octubre. Els canvis afectaven les parts on el text nomena al poble català, tot imposant en el seu lloc poble valencià o en el seu defecte poble aragonès.

Davant la polèmica, els descendents de Chapí han amenaçat de denunciar al Palau si s’arribava a perpetrar aquest vil acte de censura. La direcció de l’auditori ha reaccionat posposant l’estrena per evitar polèmiques innecessàries en un dia tan important per a tots els valencians. El Palau, però, justifica el seu intent de censura argumentant que els canvis que afecten textos emblemàtics són normals a obres com La força del destí de Verdi, que quan es representa a Alemanya canvia el mort als alemanys per mort a tots.

Aquesta és la realitat del País Valencià: es pot ser lladre, especulador, censor o criminal, tan se val, si ets afiliat al PP o estàs en la seua l’òrbita disposes d’impunitat total i pots viure amb el cap ben alt, tot justificant barbaritats com aquesta que signa l’equip censor del Palau, capitanejat per la sinistra María Irene Beneyto, una gestora que es guanya les seves joies i paga regularment els seus cardats—no sabem si les seues bosses de mà—a costa de saber quins peus s’han de llepar.

Visca la democràcia, tots som iguals! Passen i miren el gran circ valencià! Informes policials que proven finançament il·legal del PP a València i que ningú no investiga, sobreseïment de la causa oberta per suborn contra el president de la Generalitat i altres alts càrrecs, amistats del alma amb encausats mafiosos que regalen trajes y bolsos, el cas Fabra que no s’investiga per manca de jutges disposats a fer-ho; afegim especulació, censura, control totalitari dels mitjans, obscurantisme, nepotisme i un llarg i interminable etcètera.

Escèptic com sóc ja, estic d’acord en una cosa amb els militants dels PP, dubte que tot això els passe comptes en les encara llunyanes eleccions. S’albira una nova i endèmica majoria absoluta. Després del cas Palau, el pròxim capítol serà cisellar la corona reial als relleus de la Llotja, o omplir amb quadres folklòrics de Sorolla el Saló de Corts del Palau de la Generalitat, o pintar—tan barroers com són ells—amb retolador una línia blava al Penó de la Conquesta. Que no? Deixeu-los temps i voreu.


1 comentari:

Molon labe ha dit...

La pròpia democràcia deixa que tothom pugui ser polític, aissss, com deia aquell: "El poble no hauria de tenir por dels governants, haurien de ser aquests qui haurien de tenir por del poble..." tot i que amb tan de futbol i programes del cor, pocs poble queda...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...