dimecres, 20 de maig de 2009

Tots Som Pablo Soto


-Ahir va començar el judici contra el ja famós Pablo Soto. El delicte que se li retreu és haver programat alguna de les milions de xarxes p2p que hi ha escampades pel món. Un consorci entre paparres de la industria cultural, l'acusació, li exigeix ni més ni menys que 18 milions d'euros i demana 30 anys de presó. Previsiblement, la sentencia no serà ferma i anirà arrossegant-se fins topar amb el Tribunal Suprem, on s'espera establir precedent al voltant de causes paregudes.

Soto només va construir la xarxa, els suposats delictes tipificats els van cometre els usuaris que van fer servir aquests programes per intercanviar arxius on es dipositava aquella cosa abstracta anomenada drets d'autor. Per tant, la querella no es sosté ni jurídica, ni lògicament.

Discutir al voltant de la lliure circulació de la cultura en l'era digital és estúpid, és una cosa que no pot aturar ningú, una revolució encara més gran que la de impremta. Els nostàlgics de l'antic règim encara donaran pel sac alguns anys més, malauradament, només els queda el recurs de la rabieta.

Més informació al blog personal de Pablo Soto i al grup de suport del facebook.

1 comentari:

Judith ha dit...

Amb l'excusa dels suposats drets d'autor estan fent vertaderes barbaritats, com ara cobrar a les biblioteques públiques o que un no tinga cap dret sobre una fotografia del seu avi, per exemple. Per no parlar del famos cànon que volen cobrar fins i tot pels fulls en blanc, per si et fotocòpies un llibre.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...