dilluns, 11 de maig de 2009

Les Xifres de la Prostitució

-El 39% dels espanyols reconeix—insistisc, reconeix—haver fet servir alguna vegada els serveis d’una prostituta. La mitjana europea se situa al voltant del 9%. Les dades són d’un informe de 2001 titulat Hàbits sexuals a Espanya, i les publica, juntament d’altres també molt significatives, la revista El Temps.

Més. Dels 200 clubs d’altern dels que es té constància a Barcelona i àrea metropolitana, només 30 tenen llicència. Es calcula que hi ha uns 400 pisos il·legals. Arrodonint, es creu que a Catalunya s’hi dediquen a la prostitució unes 20.000 persones, 14.200 al País Valencià i unes 2.500 a les Illes; un total de 300.000 a tota Espanya. Del total, un 90% son dones, el 10% restant l’integren transsexuals i txaperos. De tot aquest volum, el 80% treballa al carrer o a pisos il·legals, i la majoria tenen un proxeneta darrere fent-se amb part del benefici. Un benefici que es calcula en 50 milions d’euros al dia a tot l’Estat, uns 18.000 milions l’any.

Segons s’apunta des de les associacions professionals de clubs d’altern, el negoci del sexe ha caigut un 50% amb motiu de la crisi. Als Països Baixos, on la prostitució és legal, l’1% del PIB es genera a través de la prestació de serveis sexuals. No és qüestió d’economia, és qüestió de dignitat. Algú creu que el fet de treballar de forma il·legal ajuda a les prostitutes, mitiga el fet violent del tràfic sexual? I encara, hi ha algú tan hipòcrita, tan innocent, que arribe a pensar que es pot acabar amb la prostitució?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...