dijous, 19 de febrer de 2009

Un dia vindran a per tu

-Eren les sis del matí, una terrible notícia desperta al Molt Honorable. Paquito, collons, alça't. Al dormitori, les imatges pròpies d'un militant de l'Opus Dei. A l'exterior, El País i El Periódico avancen la notícia. Hi ha una nova filtració del sumari secret que instrueix el jutge Garzón a l'Audiència Nacional. S'avança el nom d'un dels possibles imputats en la causa: Francisco Camps, President de la Generalitat Valenciana.

Un cop finalitzats els primers minuts d'incertesa i desorientació, comencen les telefonades. Tothom està alerta, la situació és extrema En pocs minuts s'organitza un gabinet de crisi: assessors, redactors, amics. Es convoca a la premsa a primera hora. Des de la Fórmula 1 que no es produïa una expectació mediàtica semblant al País Valencià.

9:20 h. Declaració institucional. Flanquejat per l'inassolible Rita Barberà i altres membres del seu partit i executiu, el President comença el seu discurs: muchas gràcias por la presència de todos ustedes. Cenyint-se estrictament a guió i sense acceptar cap pregunta, ha manifestat la seua indignació, declarant-se innocent de tot delicte. A continuació ha parafrasejat una cita falsament atribuïda a Bretch: ayer un concejal, hoy un alcalde. Mañana el presidente de una Comunidad Autónoma.

Les teles trauen fum, les tertúlies radiofòniques embogeixen, atacs de nervis a les redacions dels diaris que hui no inclouen la notícia. L'escàndol de la trama de corrupció que esguita al Partit Popular sembla no tenir sostre.

A mitjan matí, durant la sessió de control de les Corts, el Molt Respaldat President ha optat per respondre amb uns versos al portaveu de la oposició. La cita correspon a un moralista anomenat Kent M. Keith. L'eixida poètica del President ha dotat el moment d'una atmosfera èpica d'homilia que no puc deixar de reproduir:

Con frecuencia la gente es caprichosa, irracional y egoísta.
A pesar de todo, perdónales.


Si eres bueno, la gente te tachará de individualista o beato.
A pesar de todo, sé bueno.


Si triunfas, te ganarás falsos amigos y algunos enemigos de verdad.
A pesar de todo, procura triunfar.


Si eres sincero y transparente, la gente se aprovechará de ti.
A pesar de todo, sé sincero y transparente.


Lo que tú construyes durante años, alguno lo destruirá en una noche.
A pesar de todo, construye.


Si eres feliz, alguno te tendrá envidia.
A pesar de todo, sé feliz.


El bien que haces hoy, la gente lo olvida mañana.
A pesar de todo, haz el bien.


Das lo mejor de ti mismo, y a la gente siempre le parece poco.
A pesar de todo, da lo mejor de ti mismo
.


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Aquí teniu un bloc per signar en defensa del toponim oficial CALP:

http://mascarat.blog-activo.com/index.htm

Endavant.

#M# ha dit...

Endavant. Qualsevol lloc és bo per a la propaganda.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...