dimecres, 5 de novembre de 2008

Yes, we did!

-Barack Obama serà el president número quaranta-quatre dels Estats Units d'Amèrica. Durant la nit d'ahir han anat fent-se publiques les xifres de la seua indiscutible victòria. A hores d'ara una paraula es repeteix insistentment als titulars d'arreu del món: història. La jornada d'ahir obre la porta d'una nova era, tancant la fosca etapa Bush que hem patit al llarg dels últims huit anys.

Obama guanya les eleccions gràcies a una consigna fàcil de proposar i molt difícil d'acomplir: canviar el món. L'esperança ha estat la llavor amb la qual ha sembrat els camps d'un país desil·lusionat. També els de la resta del planeta, que espera amb gran joia poder recuperar la confiança en la Nació del Somni. Cal esperar la fi de l'unilateralisme, de la insolent dictadura neocon, d'una política que ha enfosquit l'inici del mil·lenni. Uns anys de que han ensorrat no només l'economia i la reputació de la primera potència mundial, sinó la de tot el món globalitzat.

El primer repte de la seua carrera, per tant, serà fer front a la greu crisi econòmica, la més important des de la Gran Depressió. I per si això no fora prou, Obama ha de restablir les maltretes relacions internacionals que el seu successor va capgirar amb el seu despotisme. Una situació gens fàcil de governar, unes promeses de canvi molt difícils de concretar. La transformació s'ha de materialitzar o el somni Obama no haurà estat més que un miratge.

Ah, per cert: El nou president pertany a una minoria racial que fa quaranta anys tenia restringit el dret a vot.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...