dimecres, 16 de juliol de 2008

Les Epístoles de Terra Santa: Dia 9

-Quan casi no s'ha fet de dia em trobe en una de les ciutats més antigues del món, Jericó. Contemple els seus deu mil anys d'història davall el taronja del primer sol matutí.

A mig dia, ja he remuntat tot el riu Jordà i observe la Mar de Galilea. Comprove el gust dolç de les seues aigües i visite Tiberias, la seua ciutat més important; un lloc que no ofereix cap detall d'interès al turista. És una ciutat de vacances com qualsevol altra.

A l'hora de dinar, sóc a Natzaret, menjant-me un falafel prop de la Basílica de l'Anunciació. Les esglésies, la vida àrab del centre de la ciutat, els mercats... aquest racó de món em sedueix. No sembla una ciutat d'un estat que es declara jueu.

Per la vesprada, ja quan cau el sol, visite el modern port d'Haifa, i la ciutat enfilada en la muntanya. Un exemple, molt contrastat, de ciutat cosmopolita de l'Estat d'Israel. Grans edificis, exclusives zones residencials, centres comercials... vida despreocupada que mira cap a occident.

Sope un altre falafel a Akko, l'antic port d'Acre, ciutat medieval perfectament conservada poblada per una humil comunitat àrab. Un dels racons amb més encant de Terra Santa. Als carrers, la gent segueix mitjançant el canal Al Jazeera la festa per l'alliberament dels presos d'Hesbol·là al veí Líban. Israel ha canviat dos cossos de soldats morts per cinc presoners que ara celebren la llibertat com un acte de feblesa de l'enemic.

Acabe passant la nit dins del cotxe a una platja veïna de Haifa, camí ja de Tel Aviv.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...