dimarts, 22 de gener de 2008

La Barcelona Lletja

-La Barcelona lletja no es troba als carrers bruts del Raval, o als carrerons pixats del Gòtic, ni tampoc a les perifèries de boscos d'habitatges. La Barcelona lletja no està formada ni per panxitos, ni per sudaques, ni per xinesos; tampoc per les prostitutes negres de les Rambles, o pels magribins que fan tripijocs al carrer d’En Robador, o pels gitanos que passen la vida a la plaça del Raspall.

La ciutat lletja no la trobarem als bars bruts de la Barceloneta, ni a les miserables habitacions d'altern del carrer Sant Ramon, ni a les cambres fosques de la Salvation. No busqueu la Barcelona lletja a les discos del carrer Balmes on es diverteixen els fills dels xarnegos, ni a les macros on els dissabtes es reuneixen el joves de Santa Coloma o l'Hospitalet, o a les naus brutes de Poble Nou on s'amaga la descontenta canalla rebel. La Barcelona lletja no està en estos moments construint l'AVE, ni vigilant l'electricitat de Gràcia, ni conduint els metros, ni servint copes, ni tampoc fregant escales. La Barcelona lletja no ha dormit mai al carrer, mai s'ha sentit rebutjada i mai ha plorat al perdre un treball (o al no aconseguir-lo).

La Barcelona lletja seria molt difícil de classificar, però s’expressa de la següent manera: “la gent no se'n va del seu país per ganes, sinó per gana. Però a Catalunya no hi cap tothom”. No és una frase aïllada, és el lema de campanya del candidat de CIU, Josep Antoni Duran i Lleida.

1 comentari:

Paola ha dit...

Les "sociétés segmentaires" de Durkheim s'entenien com a diferents comunitats, cada una de les quals s'entenia a si mateixa com a una comunitat per a si mateixa. Aïllades de les altres, ignorant l'existència de aquelles que les envolten... Estem davant d'una contradicció entre el plantejament teòric que ens presenta CIU ("A Catalunya se'ns respecta menys que abans. Això s'ha d'acabar!!" ... "Ens hem equivocat, s'han de recuperar els valors, com el respecte, l'esforç, l'autoritat, el mèrit, la disciplina... a la família, a l'escola, a la societat") i la situació real, que demostra cóm un partit polític no és capaç d'oferir el respecte i el civisme que demana ni de fer front a les competències que tant anhela.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...